Parkeren in De Panne

Gratis parkeren in De Panne

Als je een dagje naar De Panne gaat en liever niet betaalt voor parking, parkeer je dan op één van de verschillende randparkings rondom het centrum.

In een zijweg van de Veurnestraat kun je gratis onbeperkt parkeren op de Keesjesdreef. Van hieruit wandel je ongeveer 15 minuten naar het strand.

Op het Koningsplein tussen de Westhoeklaan en de Koninklijke Baan kun je je gratis onbeperkt parkeren. Het strand ligt op ongeveer 15 minuten wandelen, maar op 4 minuten wandelen van de parking heb je een bushalte waar je bus 56 kunt nemen naar het strand.

Let op: sinds juli 2019 zijn de Nieupoortlaan en de Dynastielaan in De Panne toegevoegd aan de betalende groene zone, meer hierover bij 'Betalend parkeren'.

Betalend parkeren in De Panne


Parkeerregeling juli 2019

In De Panne werkt men met 2 zones, naast alle andere gratis parkings. Beide zones worden betalend tijdens de hieronder vermelde tijdstippen. Buiten de betalende tijdstippen is parkeren er eveneens gratis.

Groene zone (onbeperkt (gratis) parkeren in De Panne)

Voorwaarden

In de groene zone mag je onbeperkt (betalend) parkeren in De Panne.

Let op: de tijdstippen waartussen je moet betalen verschillen van periode tot periode.

Zomer (01/06 – 30/09)

In deze periode moet je elke dag betalen tussen 10.00 en 18.00 uur. 

Winter (1/10 – 31/05)

Je betaalt enkel tijdens de weekends, op feestdagen en tijdens de schoolvakanties van 10.00 tot 18.00 uur.

Tarieven - groene zone - De Panne
Een uur Gratis
Meer dan één uur, betalen per 20 minuten €0,50 per 20 minuten
Comfort 4 uur (1 uur gratis incl.) €4
Luxe 24 uur (1 uur gratis incl.) €7
Prestige 24+ €7 x aantal dagen

Oranje zone (max. 2 uur)

Voorwaarden 

In de oranje zone mag je maximum 2 uur (betalend) parkeren.

Let op: de oranje zone is he hele jaar door, elke dag betalend tussen 10.00 en 18.00 uur.

Tarieven - oranje zone - De Panne
Eén uur Gratis
Meer dan één uur, betalen per 20 minuten €0,50 per 20 minuten
Shopping 2 uur (1 uur gratis incl.) €1,50

Je kunt een parkeerticket bij de parkeerautomaat kopen of via je gsm of smartphone (instructies op zijkant parkeerautomaat). Indien je een ticket koopt via SMS, betaal je € 0,15 per verstuurde of ontvangen sms.

Toegankelijkheid

Parkeren met een geldige kaart voor mindervaliden is steeds gratis (ook in de betalende zones). Op voorbehouden parkeerplaatsen is parkeren steeds voor onbepaalde duur. Parkeren in de oranje zone op een niet-gereserveerde plaats voor mindervaliden is peperkt tot 2 uur en vereist het voorleggen van de mindervalidenkaart en de blauwe parkeerschijf. Een ticket nemen is dus nergens nodig.

Belangrijk om te weten

  • In de betalende zone kun je overal één uur gratis parkeren. Je moet wel nog een ticket aan de parkeerautomaat halen.
  • Als je geen parkeerticket neemt, zul je automatisch het dagtarief moeten betalen (€ 30,00). De parkeerwachter schuift dan een retributiebon onder je voorruit die je binnen de 10 kalenderdagen moet betalen.
  • Bij het trein- en tramstation van De Panne kun je je parkeren op de Park & Ride parking. Voor € 9,00 kunnen jij en de andere inzittenden van de auto met de tram naar De Panne gaan en terug. De parking is inbegrepen bij dit ticket. Je kunt het ticket kopen in de Lijnwinkel of bij je tramchauffeur (als het loket gesloten is).