Parkeren in Nieuwpoort


Parkeerregeling maart 2018

(De gele zone is enkel parkeren voor houders van een gemeentelijke parkeerkaart)

Betalend parkeren in Nieuwpoort 

In alle zones is de volgende parkeerregeling van kracht:

1/04 – 30/09
Je betaalt elke dag tussen 10:00 en 19:00 voor parking.

1/10 – 31/03
Je betaalt enkel in het weekend, op wettelijke en reglementaire feestdagen en tijdens schoolvakanties tussen 10:00 en 19:00 voor parking.

Rode zone

Op de Albert I laan, Hendriksplein en een deel van de Lombardsijdestraat kun je maximum 4 uur aan €1,00 per uur parkeren. Je moet gewoon een ticket aan de betaalautomaten kopen.

Oranje zone

In deze zone kun je maximaal 9 uur parkeren voor €6,00. Per uur betaal je hier €1,00.

Paarse zone

Deze bevindt zich ten zuiden van de Kaai en hier kun je maximum 4 uur parkeren voor €1,00 per uur.

Toegankelijkheid

Op de voorbehouden plaatsen kunnen personen met een kaart voor mindervaliden parkeren. Op alle andere parkeerplaatsen moet je de normale tarieven betalen.

Belangrijk om te weten

  • Op de parking Promenade kun je je tot 15 minuten gratis parkeren. Daarna betaal je van 1 tot 2 u €1,30; van 2-3 €1,40 en vanaf 3u betaal je €1,30 per uur. Het maximumtarief is €10,00 voor een dag. LET OP! Deze tarieven kunnen tijdens de zomervakantie hoger zijn.
  • Je kunt aan de parkeerautomaat een parkeerticket krijgen om 30 minuten gratis te kunnen parkeren. Let op: je mag maximum 2 gratis tickets per nummerplaat per dag gebruiken.
  • De parkeerborden voor betalende zone staan enkel aan de rand van de betreffende zone. Het bord wordt niet herhaald en geldt tot je het bord dat het einde van de zone aangeeft voorbij rijdt.
  • Als je langer parkeert dan toegelaten, je niet betaald hebt of je ticket niet goed zichtbaar is, krijg je een retributiebon van € 30,00 die je binnen 14 kalenderdagen moet betalen.
  • In de oranje zone kun je beurtenkaarten kopen indien je voor een langere tijd wil parkeren. De eerste soort is een krasbeurtenkaart die je in de parkeerwinkel kunt kopen. Deze kaart is geldig voor 2 willekeurige maanden voor minimum 2 en maximum 15 kalenderdagen per kaart. De tweede soort is een meerdagenticket die je aan de automaat kunt verkrijgen. Deze is geldig voor minimum 2 tot maximum 7 kalenderdagen.