Parkeren in Knokke - Heist

Parkeren in Knokke
Download de PDF hier.

Gratis parkeren

Je kunt onbeperkt gratis parkeren in de grijze zone van de stad. Deze bevindt zich ten zuiden van de Izabellavaart en ten oosten van de Zwinlaan, Bronlaan en Paulusstraat. LET OP! In deze 3 straten zelf kun je niet onbeperkt gratis parkeren, zie vervolg.

In de blauwe zone van de stad kun je beperkt gratis parkeren en ben je verplicht je parkeerschijf te gebruiken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de lichtblauwe en donkerblauwe zones.

In de lichtblauwe zone (ten noorden van de Izabellavaart waar geen betalend parkeren van toepassing is) kun je maximum 4 uren parkeren met je parkeerschijf, en dit enkel tijdens de weekends, schoolvakanties en op feestdagen tussen 11.00 en 19.00 uur.  

Er zijn verschillende donkerblauwe zones:

Op parkeerterreinen zoals die bij het Cultuurcentrum, sportstadia, kerkpleinen en aan de Natiënlaan mag je elke dag maximum 4 uren parkeren met je parkeerschijf tussen 11.00 en 19.00 uur.

Aan het stadhuis van Knokke mag je langs beide zijden maximum een half uur parkeren met je parkeerschijf tussen 11.00 en 19.00 uur.

In de omgeving van het ziekenhuis en in de Dorpstraat van Westkapelle mag je elke dag maximum 1 uur parkeren met je parkeerschijf tussen 11.00 en 19.00 uur.

Verder mag je in de groene, oranje en rode zones gratis en van onbepaalde duur parkeren tussen 19 uur 's avonds en 11 uur 's ochtends. Op schooldagen wordt de groene zone volledig gratis.

Betalend parkeren

Daarnaast kun je je ook tussen 11 en 19 uur betalend parkeren in de groene, oranje en rode zones.

Groene zone

Door de week (op schooldagen) kun je gratis parkeren in deze zone. Tijdens weekends, schoolvakanties en wettelijke feestdagen kun je tegen € 2,00/uur parkeren tussen 11.00 en 19.00 uur. Een dagticket kost € 10,00. Meerdere dagen parkeren is mogelijk, met telkens een nieuw parkeerticket.

Let op: sinds 1 mei 2018 behoren ook de Hazegrasstraat, de Nieuwe Hazegrasdijk, de Rijkswachtlaan en de Bosmannenstraat tot de groene zone. Je moet dus betalen om hier te kunnen parkeren tijdens weekends, schoolvakanties en wettelijke feestdagen. 

Oranje zone

In deze zone kun je het hele jaar door tussen 11.00 en 19.00 uur maximum 4 uren parkeren. Het tarief is € 2,00/uur en aangezien er een maximumparkeerduur opgelegd is, is parkeren voor een dag op heden niet (meer) mogelijk.

Rode zone

Het hele jaar door mag je hier tussen 11.00 en 19.00 uur maximum 2 uren parkeren. Je betaalt € 2,00 voor het eerste uur en € 3,00 voor het tweede. Ook hier is het vanwege de maximale parkeerduur niet mogelijk om een dag te parkeren.

Er zijn verschillende parkeergarages waar je tegen een bepaalde prijs de hele dag (of week) kunt parkeren. 

Parking Evi en Cicu

Bronlaan 148
8300 Knokke-Heist 

Park & Drive

Dumortierlaan 108
8300 Knokke – Heist

Parking Stadhuis

Alfred Verweeplein 1
8300 Knokke-Heist 

Interparking ijzerpark

Dumortierlaan 90 A
8300 Knokke-Heist

Interparking Minigolf

Sparrendreef 103
8300 Knokke-Heist

Betaalmogelijkheden

  • App-parkeren met Be-Mobile, meer info vind je op hun website.
  • Met kaart of muntstukken aan de parkeerautomaten.
  • SMS-parkeren met Be-Mobile, meer info vind je op hun website.
  Rood

 

KH90: Lippenslaan 
KH91: Kustlaan
KH92: Dumortierlaan
KH93: Zoutelaan
KH94: Sparrendreef/E. Verhaerenlaan
KH95: rode zone Heist
  Oranje KH13: kortparkeren (max. 4u)
KH19: € 1,00/dag tijdens weekends, verlof- en feestdagen voor houders van een werkabonnement met aanvangsdatum vóór 6 april 2019 en voor bewoners- en tweedeverblijfsvergunningen geldig in 2019.
  Groen KH14

Toegankelijkheid

Houders van een parkeerkaart voor mindervaliden kunnen in de betalende en blauwe zones op een aantal voorbehouden parkeerplaatsen terecht. Daarnaast geldt er geen beperking van parkeerduur (ook niet op niet voorbehouden plaatsen). Wel moet je in de groene, oranje en rode zones betalen, maar hier geldt: 1 uur betalen, 4 uur parkeren. Voor een hele dag neem je best 2 tickets van 1 uur aan het desbetreffende zonetarief. 

Kaarthouders kunnen terecht bij de parkeerpalen, maar sinds 2019 ook gebruik maken van de SMS-tickets. Gebruik respectievelijk KH22, KH33 of KH44 in de groene, rode of oranje zone.

Tweede verblijf vergunning kost

Eigenaars van tweedeverblijven kunnen een parkeervergunning aanvragen in Knokke-Heist via het e-loket. Het e-loket kan je bezoeken via parkeren.be

Belangrijk om te weten

  • Parkeertickets aangekocht in de oranje zone kunnen ook in de groene zone gebruikt worden, tickets van een rode of groene zone kunnen nooit in een andere zone gebruit worden. Enkel tickets aangekocht in de groene zone kunnen overgedragen worden naar de volgende dag.
  • Alle info over retributiebonnen vind je hier.